Jaco Kingma van Kingma’s Bouwbedrijf en Helga Oosterkamp van &Helga Interieurstyling.

 

Januari 2021 is Jaco met zijn team gestart om dit voormalige bankgebouw/notaris kantoor in Buitenpost te verbouwen en te herstellen. Het herstellen van de gevel is gebeurd met een knipoog naar de oude staat. In het pand zijn naast dit vakantie appartement nog een 3 tal appartementen gerealiseerd die bewoond worden. Uitgangspunt voor Jaco was duurzaamheid, levensloopbestendig bouwen. Een appartement creëren waar ook mensen met een lichamelijke beperking of mensen die zorg nodig hebben, kunnen genieten van een weekend of weekje vakantie met de benodigde zorg mogelijkheden.

 

Helga heeft voor het vakantie appartement een interieurplan gemaakt. Een plan waarin kleuren, raambekleding, meubels, woonaccessoires en ruimtelijkheid centraal stond. Een pand met een verhaal was het uitgangspunt van Helga. Daar op aansluitend zijn er o.a. kleuren gebruikt die je ook in het Rijksmuseum terugvindt. Kleur staat voor sfeer en met kleur is er verbinding gemaakt met de verschillende ruimtes. In de voormalige kluis slaap je in de groene kamer, de muren zijn geheel groen en de gordijnen sluiten hier bij aan. In de grote slaapkamer slaap je in een nis van kleur.

Daarnaast is er gekozen voor een mix van oud en nieuw. Duurzaamheid is belangrijk en dit vind je terug in een aantal meubels en woonaccessoires. Hierin ook weer de vertaling naar items met een verhaal. De styling is ook gedaan door Helga.

 

De officiële opening van het pand was op 17-12-2022. De opkomst was geweldig en het gehele team heeft de complimenten met trots in ontvangst genomen. Jaco en Helga willen het mooie resultaat graag delen met iedereen die graag wil overnachten in appartement Het Bakkershoekje! We hopen dat mensen net zo’n warm gevoel krijgen als ze hier verblijven. We hebben het pand in ere hersteld en hopen dat een ieder er net zo van gaat genieten als wij nu ook doen.