Buitenpost is een klein, gezellig dorp met de bakker, lunchroom en de supermarkt om de hoek.
Er gratis parkeergelegenheid op de naastgelegen parkeerplaats en het treinstation aan het eind van de straat.

Overdekt zwembad “de Kupe” op circa 500 meter

Alles is op loopafstand. Buitenpost is de ideale uitvalshoek voor diverse wandelingen en fietstochten (routes aanwezig in het informatie rek in het appartement) en diverse activiteiten in de buurt zoals een bezoekje aan de wadden eilanden Ameland en Schiermonnikoog.

Een dagje shoppen in Groningen en Leeuwarden (treinstation is 5 minuten lopen vanaf het appartement) of in de auto naar 1 van de 11steden, vesting stadje Dokkum.
Shoppen in de gezellige winkeltjes, een terrasje of de stad ontdekken op de SUP !

Een bezoekje aan het Lauwersmeer gebied mag niet ontbreken, waarbij je een heerlijk visje kunt halen in Lauwersoog op de Tuk Tuk.

Tot 1969 was de Lauwerszee onderdeel van de Waddenzee waar eb en vloed vrij spel hadden. Uit angst voor overstromingen na de Watersnoodramp in 1953, werd deze zeearm in 1969 van de Waddenzee afgesloten. De zoute Lauwerszee werd zoet Lauwersmeer. Deze afsluiting leidde in eerste instantie tot een doods gebied: alle zeedieren stierven en de enorme stank verspreidde zich vele kilometers rond het Lauwersmeer. Maar al vrij snel vestigden de eerste planten en dieren zich in dit nieuwe gebied. En met het verstrijken van de jaren nam het aantal (deels zeer zeldzame) soorten snel toe. Er ontstond een prachtig afwisselend landschap met vele bijzonder bewoners. In nog geen vijftig jaar heeft de natuur het Lauwersmeergebied omgevormd tot een prachtig en soortenrijk natuurgebied, dat sinds 2003 officieel Nationaal Park is.